لمینت دندان چیست

لمینت دندان لایه ای نازک از مواد سرامیکی یا کامپوزیتی است که روی دندان ها قرار داده می شود و برای اهداف زیبایی به کار برده می شود. اصلاح طرح لبخند، پرکردن فواصل میان دندان ها، اصلاح کوتاه و بلندی دندان ها و … از عمده کاربردهای لمینت دندان است. ایمپلنت دندان و جراحی لثه وضعیت دندان را بهبود می بخشند.

لمینت دندان لایه ای نازک از مواد سرامیکی یا کامپوزیتی است که روی دندان ها قرار داده می شود و برای اهداف زیبایی به کار برده می شود. اصلاح طرح لبخند، پرکردن فواصل میان دندان ها، اصلاح کوتاه و بلندی دندان ها و … از عمده کاربردهای لمینت دندان است. ایمپلنت دندان و جراحی لثه وضعیت دندان را بهبود می بخشند.

لمینت دندان به دو شکل لمینت سرامیکی و لمینت کامپوزیتی وجود دارد. در هر دو نوع لمینت دندان مقداری تراش داده می شود تا فضای خالی برای قرار دادن مواد لمینت روی دندان فراهم شود.

لمینت های سرامیکی :

لمینت های سرامیکی که به پرسلن ونیر نیز معروف هستند، از یک پوسته نازک سرامیکی با قطر بسیار کم تشکیل شده است که به وسیله باند های مخصوص روی دندان های تراش خورده بیمار چسبانده می شود. دندانپزشک لمینت دندان سرامیکی را کاملا به صورت طبیعی روی دندان بیمار قرار می دهد و این لمینت ها در مقایسه با لمینت های کامپوزیتی که در ادامه توضیح داده می شوند، از درخشش و زیبایی خاصی برخوردارند.

پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید :  کاربردهای لمینت دندان

مراحل آماده سازی لمینت های سرامیکی به این صورت است که ابتدا دندانپزشک دندان های بیمار را اندکی تراش می دهد، سپس از دندان بیمار قالب گیری می کند و آن را به لابراتوار می فرستد تا در آن جا لمینت سرامیکی بر اساس قالب دندان بیمار تهیه شود. بعد از آماده سازی لمینت سرامیکی در لابراتوار دندانپزشک لمینت را روی دندان های بیمار سوار می کند، به صورتی که تمامی آن ها یکدست و مرتب روی دندان ها قرار بگیرد. در طول زمانی که لمینت ها در حال ساخته شدن و آماده سازی هستند، می توان برای بیمار یک قالب موقت تهیه کرد تا ظاهر فرد تحت تاثیر قرار نگیرد که البته این قالب موقت هزینه بر است.

لمینت سرامیکی برای تعویض و سفید نمودن دندان های سیاه، بستن فاصله میان دندان ها، اصلاح دندان های به هم ریخته و نا فرم و یا دندان هایی که شکسته اند، به کار برده می شوند.در مواقعی که دندان ها ساییده شده اند و ارتفاعشان از دست رفته است، مینای دندان به میزان کافی نباشدو یا در صورت وجود عادات دهانی مانند دندان قروچه درمان لمینت سرامیکی توصیه نمی شود.

پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید :  کامپوزیت ونیر

مواردی همچون عدم رنگ پذیری، مقاومت و دوام بالا، زیبایی طبیعی، زمان درمان کوتاه تر نسبت لمینت های کامپوزیتی از مزایای لمینت سریمیکی به شمار می روند.

از معایب لمینت های سرامیکی نیز می توان گفت، لمینت های سرامیکی در صورت شکست یا ترک نیاز به تعویض دارند و همچنین دندان هایی که پوسیدگی زیاد دارند نمی توانند از لمینت استفاده کنند.

لمینت های کامپوزیتی :

لمینت های کامپوزیتی موادی هستند که در مطب توسط دندانپزشک روی دندان ها قرار داده می شود و اندازه آن ها مناسب می شود. قبل از چسباندن لمینت کامپوزیت دندان ها تراش داده می شوند. بنابراین در این روش نیازی به قالب گیری نیست و نهایتا تا 2 جلسه درمان لمینت کامپوزیت تمام می شود.

برای شروع لمینت کامپوزیت ابتدا باید تمامی جرم ها و پلاک ها از روی دندان بیمار برداشته شود. سپس مقداری لمینت کامپوزیت روی دندان قرار داده می شود تا در صورتی که بیمار از رنگ و نوع لمینت راضی بود، برای او کار شود.

مرحله دوم اسید زدن دندان ها و سپس شستشوی آن هاست. پس از خشک شدن دندان ها پزشک فرآیند گذاشتن مواد لمینت کامپوزیت روی دندان را اغاز می کند. پس از اتمام کار ممکن است یک جلسه به بیمار استراحت داده شود و در جلسه بعدی کار پولیش و صاف کردن لمینت دندان انجام شود.

پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید :  لمینیت ایمپرس

مقاومت و دوام لمینت های کامپوزیتی کمتر از لمینت های سرامیکی است. همچنین ثبات رنگ و قیمت در این نوع لمینت ها کمتر از لمینت های سرامیکی است.

از دیگر مطالب ما در سایت دیدن نمایید :

ایمپلنت دندان و جراحی لثه

زیبایی خنده
بهترین دندانپزشک تهران
متخصص ایمپلنت
کلینیک ایمپلنت
لبخند هالیوودی
دندانپزشکی زیبایی
لبخند زیبا
زیبایی لبخند
طراحی لبخند
اصلاح طرح لبخند
لمینت
لمینت دندان
قیمت لمینت دندان
هزینه کاشت دندان
کاشت دندان
کشیدن دندان عقل
کشیدن دندان
کاشت دندان ایمپلنت
سایت دندانپزشکی
کلینیک دندانپزشکی
دندانپزشک
دندانپزشکی
دکتر دندانپزشک
کامپوزیت وینر
جرم گیری دندان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Cresta Help Chat
Send via WhatsApp