جرم گیری دندان

جرم گیری دندان

جرم گیری دندان چگونه انجام میشود؟

جرم گیری با ابزارهای دستی و ابزار های التراسونیک انجام میشود.در جرم گیری با ابزار های دستی ،دندانپزشک به صورت دستی با استفاده از جرمگیر دندان ،پلاک های روی دندان را از بین میبرد،این نوع جرمگیری برای افرادی مناسب است که جرم دندان شدید ندارند.

در جرمگیری به روش التراسونیک ،دندانپزشک با بهره گیری از یک دستگاه کوچک و سر فلزی آن پلاک ها را از سطح دندان و لثه جدا میکند، در این روش برای شستن جرم و سرد نگه داشتن سر دستگاه از اسپری آب استفاده میشود.بیمار درحین جرم گیری هیچ دردی احساس نمیکند،نوک قلم دستگاه جرمگیری دندان را نمیتراشد ،اما با ایجاد لرزش و ضربه های بسیار بسیار کوچک جرم دندان را از بین میبرد.

تجمع فراوان و سخت شده پلاک‌های میکروبی را جرم دندان گویند ، که بر روی دندان ها رسوب کرده اند و با مسواک زدن نیز از بین نمیروند. هدف ازمسواک زدن حذف لایه میکروبی (پلاک میکروبی) تشکیل شده بر روی دندان است.

پلاک میکروبی نه تنها باعث پوسیدگی دندان خواهد شد، بلکه فعالیت میکروب های موجود در آن باعث آسیب به لثه و ایجاد التهاب در ناحیه لثه (ژنژیویت) نیز می شود.

اگر فردی به خوبی مسواک نزند و سطح دندان ها را کاملا پاک و تمیز نکند، پلاکهای میکروبی به طور کامل حذف نمی‌شوند و به مرور زمان بر ضخامت آنها افزوده خواهد شد، پلاکهای میکروبی به قدری ضخیم خواهد شد که تحت تأثیر کلسیم بزاق دهان می‌توانند به مواد معدنی موجود در دندان اتصال شیمیایی پیدا کنند.

در نهایت این فرایند منجر به تشکیل جرم می‌شود. یعنی یک جسم سخت که از جنس دندان نیست در کنار دندان تشکیل می‌شود که از طریق کلسیم بزاق دهان، اتصال ضعیفی به دندان پیدا می‌کند.

اتصال این رسوبات به دندان در حدی قوی نیست که نتوان آن را توسط ابزار دندانپزشکی جدا کرد، اما آن قدر قوی هست که با مسواک زدن یا شستشو قابل پاک شدن نباشد.

در این زمان است که نیاز به انجام عمل جرم گیری توسط دندانپزشک و ابزارهای دندان پزشکی می باشد. جرم‌گیری دندان یا عمل بروساژ دندان برای دندان هیچ ضرری ندارد چرا که جرم دندان علاوه بر اینکه برای لثه و بافت های نگهدارنده دندان مضر می‌باشد بلکه محلی برای تجمع و تکثیر میکروب‌های پوسیدگی‌زا است.

با عمل بروساژ تعداد این میکروب‌ها در دهان به مراتب کمتر می‌شود. و لایه های رسوب شده برروی دندان از بین رفته و رنگ و ظاهر طبیعی دندان برخواهد گشت به مراتب سفید تر از قبل خواهد شد.

روش جرم گیری دندان

جرم گیری به دو صورت انجام می شود که روش اول ساده تر با برداشت کمتر و زمان بر تر است که با قلم انجام میشده و جدیدا این روش مورد استفاده قرار نمیگیرد روش دوم کامل تر با برداشت بیشتر و در زیر لثه و شیار لثه توسط دستگاه انجام می شود .

در روش اول از قلم های دستی و در روش دوم از دستگاه استفاده میشود.روش اول به وسیله قلم جرم گیری و به صورت دستی صورت میپذیرفته ولی در روش جدید و با استفاده از دستگاه نوک قلم دستگاه جرم گیری دارای لرزش و نوساناتی می‌باشد که با زدن ضربه‌های بسیار کوتاه بر جرم، آن را پاک می‌کند ولی دندان را نمی‌تراشد، همزمان با عمل جرم گیری با دستگاه آب هم با فشار برروی دندان در حال جرم گیری زده خواهد شد ،آب دستگاه علاوه بر تمیز کردن و شستشو، دندان را نیز خنک می‌کند. بعد از انجام عمل جرم گیری معمولا با استفاده از برس عمل برساژ انجام و سطح دندان کاملا تمیز و عاری از هر گونه جرم خواهد شد.

Cresta Help Chat
Send via WhatsApp