عصب کشی

عصب کشی و درمان

چه زمانی دندان شما نیاز با عصب کشی (اندو) پیدا می کند؟

عصب کشی دندان هنگامی انجام می شود که دندان دچار پوسیدگی شدید می‌شود و به اصطلاح مسیر عصب دندان یا (پالپ دندان) یا کانال دندان محل تجمع میکروب‌های گوناگون می شود، التهاب شدیدی در پالپ (عصب) دندان ایجاد می‌گردد. و این التهاب باعث افزایش حجم پالپ شده و با توجه به اینکه پالپ دندان در یک محیطی بسته قرار دارد، باعث افزایش شدید روی پالپ دندان شده و این فشار به پایانه عصب دندان منتقل گشته و در دندان به مغز مخابره می‌گردد. علت این که در دندان شب هنگام تشدید می‌گردد همین فشار شدید روی پایانه عصبی است که فشار روی عروق مغزی دندان‌ها در شب  نسبت به روز بیشتر است.

عصب کشی به چه صورت انجام می شود؟

با توجه به این موضوع که یک دندان چه تعداد کانال یا مسیر عصبی دارد تعداد جلسات عصب کشی از 1 تا 3 جلسه متغیر است. برای دندان‌های 2 و 1 کاناله معمولا 1 تا 2 جلسه و برای دندان‌های سه کاناله به طور معمول به 3 جلسه زمان نیاز می‌باشد.
پس از طی مراحل بی‌حسی کامل ، ابتدا با فرز توربین مسیر عصبی باز می‌شود (Access cavity) که اصطلاحا،‌اتاقک پالپ (Pulp chamber) برداشته شده تا به کانال عصبی دسترسی داشته باشیم. پس از آن با کمک فایل یا به صورت دستی یا روتاری (در این مطلب ما، فایل روتاری مورد استفاده قرار می‌گیرد) عصب از دندان خارج می‌شود در این هنگام نیاز به عکس رادیوگرافی جهت تعیین طول دقیق ریشه دادیم. سپس با شماره‌های فایل روتاری بالاتر مسیر کانال عصبی به صورت گشادتر (taper) می‌شود تا پر کردن کانال بر سهولت انجام پذیرد. پس در جلسات بعد کانال دندان پر شده و پس از آن تاج نیز پر می‌گردد. چه کردن کانال دندان با موادی به نام گوتاپرکا صورت می‌پذیرد.

پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید :  عصب کشی یا درمان ریشه

امکان عصب کشی دندان طی یک جلسه امکان پذیر است ؟

بلی، امکانپذیر است به شرط آن که دندان در انتهای ریشه دچار آبسه یا التهاب مزمن نشده باشد یعنی دندان دارای ضایعه ای نباشد. در غیر این صورت نیاز به تجویز دارو و گذشت زمان برای بهبود ضایعه درمان آبسه داریم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Cresta Help Chat
Send via WhatsApp