بلوغ
در تمام دوران زندگی خانم ها ، شرایط هورمونی ، هر نوع تصمیم گیری در مورد درمان پریودنتال را تحت تاثیر قرار می دهد . از نظر تاریخی ، این درمان ها گرایش جنسی داشته است . ایمپلنت دندان و جراحی لثه باعث بهبود وضعیت دندان می شود.
در تمام دوران زندگی خانم ها ، شرایط هورمونی ، هر نوع تصمیم گیری در مورد درمان پریودنتال را تحت تاثیر قرار می دهد . از نظر تاریخی ، این درمان ها گرایش جنسی داشته است . هرچند ، با پیدایش روش های جدید تحقیقاتی نقش موثر تاثیر سیستمیک منحصر به فرد آن روی بافت های دهان ، پریودنتال وایمپلنت ارائه گردیده است . مراقبت های تخصصی بهداشت دهان ، آگاهی ( اطلاعات کافی) وتوانایی های بسیار در خصوص تاثیرات هورمونی مرتبط با روند تولید مثل فراهم کرده است . ایمپلنت دندان و جراحی لثه باعث بهبود وضعیت دندان می شود.
پاسخ بافت های دهان وپریودنتال ممکن است دچارتغییر وباعث ایجاد معضلاتی در ارتباط با تشخیص ودرمان شوند.
بلوغ
بلوغ بین متوسط سنین 11 تا 14 سال در بیشتر زنان اتفاق می افتد که این مورد سبب یک افزایش تولید در هورمون های جنسی (استروژن وپروژسترون ) می شود که نسبتا در طی مابقی دوره باروری ثابت باقی خواهد ماند .همچنین شیوع ژنژیویت بدون افزایش در میزان پلاک افزایش می یابد .
مراقبت های طی دوره بلوغ
در طی این دوره، آموزش والدین یا اولیاء نقش بسیار موثری در درمان موفقیت آمیز پریودنتال محسوب می شود .مراقبت های پیشگیری ، شامل یک برنامه بهداشت دهانی قوی کا با نشاط نیز باشد ، می گردد ، نمونه های خفیف تر ژنژیویت به scaling and root planing همراه با تقویت مستمر بهداشت دهان پاسخ خوبی می دهد . نمونه های شدیدتر ژنژیویت نیز ممکن است نیاز کشت میکروبی دهان شویه های ضد میکروبی وکاربرد موضعی دارو یا درمان با آنتی بیوتیک باشد ، ویزیتهای کنترل جهت حفظ سلامت انساج پریودنتال ممکن است بیش از حد متعارف لازم باشد ، به ویژه موقعی که عدم ثبات پریودنتال ممکن است بیش از حدمتعارف لازم باشد ، به ویژه موقعی که عدم ثبات پریودنتال مشاهده شود.