عصب کشی دندان

عوارض عصب کشی دندان

به خارج کردن ریشه دندان، تمیز کردن و شکل دادن به فضای کانال و در اخر پر کردن آن جهت جلوگیری از نفوذ باکتری به این قسمت ها و سیستم اعصاب دندانی، عصب کشی می گویند.
درمان عصب کشی در اصل شامل پاکسازی داخل کانال‌های ریشه در طول مناسب و مسدود کردن مسیر کانال‌ها با مواد صناعی است، به صورتی که میکروارگانیسم‌ها و میکروب‌های داخل کانال ریشه پاکسازی شوند و امکان رشد میکروب‌ها غیرممکن شود. درمان بیماری ها ی پالپ و بافت های اطراف ریشه مرتبط با پالپ می باشد. پالپ تشکیل شده از بافت پيوندي اعصاب و رگ هاي خوني می باشد كه دندان را تغذيه مي كند. هنگامی که دندان كامل می شود و رشد آن متوقف می گردد، می توان پالپ را از دندان خارج نمود و دندان همچنان می تواند به بقاي خود ادامه دهد.

عوارض و مشکلات ناشی از عصب کشی دندان به شرح زیر می باشد:

1- یکی از شایع ترین عوارض عصب کشی شکستن دندان عصب کشی شده است. از دلایلی که می تواند باعث شکست دندان شود، می توان به خشک شدن دندان به دلیل مرده بودن آن، ضعیف شدگی دندان در اثر برداشته شدن قسمت عظیمی از بافت دندان، پیدا کردن شکل درون تهی یا نیمه خالی برای دندان، سوراخ در لایه استفاده شده برای ترمیم دندان و … اشاره نمود. با استفاده از یک عاج روی دندان به احتمال خوبی می توان از ایجاد مشکل درون تهی شدن دندان جلوگیری کرد، اما با این وجود هنوز هم احتمال ایجاد شکستگی وجود دارد.

پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید :  فواید کاربرد لیزر

2- ایجاد عفونت نیز یکی از عوارض عصب کشی دندان می باشد، عواملی که باعث عفونت می شوند به این شرح است: شکستن مواد و امکان نفوذ و گسترش باکتری در لایه های داخلی دندان، نفوذ مواد ریز شده باقیمانده عصب در هنگام عصب کشی به نوک ریشه دندان و داخل بافت دور دندان، عصب کشی ناقص، ایجاد ترک در ریشه دندان، خراب شدن مواد استفاده شده برای پر کردن دندان، ایجاد سوراخ در لایه استفاده شده برای ترمیم دندان و شکسته شدن مجدد آن و…

3- در صورت عدم رعایت بهداشت و مراقبت لازم از دندان عصب کشی شده ممکن است دوباره پوسیدگی ایجاد شود و درد بگیرد، زیرا پس از عصب کشی دندان، دندان نمی‌میرد و هنوز زنده است، زیرا تغذیه خارجی آن از سمت بافت های در برگیرنده هنوز ادامه دارد. البته این زنده ماندن به معنای آن نیست که دندان مثل دیگر دندان ها به تحریکات حرارتی و الکتریکی پاسخ مثبت دهد.

4- تغییر رنگ دندان

5- بروز درد پس از عصب کشی یکی دیگر از مشکلات عصب کشی دندان است. راه درمان درد استفاده از مسکن است. مسکن هایی همچون ژلوفن و ایبوپروفن توصیه می شود. اصولا مصرف یک عدد از این مسکن ها یک ساعت قبل از شروع درمان و بلافاصله پس از درمان به کنترل درد بعد از درمان بسیر کمک می کند و مفید است. این درد ممکن است تا چندین روز ادامه پیدا کند. در صورت بروز درد مجدد با دندانپزشک خود تماس حاصل فرمایید.

پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید :  بهترین دندانپزشک در غرب تهران

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Cresta Help Chat
Send via WhatsApp