قاعدگی

قاعدگی
این عقیده که هورمون های تخمدان ممکن است باعث  افزایش التهاب بافت های لثه وتشدید پاسخ به محرک های موضعی شود ، به وسیله بسیاری از مطالعات تایید شده است  ایمپلنت دندان و جراحی لثه باعث بهبود وضعیت دندان می شود.

 

این عقیده که هورمون های تخمدان ممکن است باعث  افزایش التهاب بافت های لثه وتشدید پاسخ به محرک های موضعی شود ، به وسیله بسیاری از مطالعات تایید شده است . التهاب لثه به نظر می رسد که به وسیله یک عدم تعادل ویا افزایش در هورمون های جنسی باعث تاثیر وتغییردرپاسخ ایمنی ، مرتبط می باشد طی قاعدگی ، پروژسترون از هفته دوم افزایش می یابد وتقریبا طی ده روز به اوج خود می رسد وبه طور مشخصی قبل از قاعدگی کاهش می یابد ( دقت کنید که این چرخه 28 روزه پایه گذاری شده است چرخه های افراد متغییر است .پروژسترون نقش مهمی در تحریک تولید پروستاگلاندین بازی می کند که پاسخ بدن به التهاب را هدایت می نماید .پروستاگلاندین 2PGE  E  یکی از عمده ترین تولیدات ترشحی منوسیت ها است ودر لثه های ملتهب مقدار آن بیشتر است .  ایمپلنت دندان و جراحی لثه باعث بهبود وضعیت دندان می شود.

طبق گزارشات موجود، بافت های لثه در طی قاعدگی متورم تر بوده ودر برخی افراد تغییر رنگ قرمز لثه قبل از شروع قاعدگی بروز می نماید . همچنین افزایش ترشح بزاق در طی دوره قاعدگی ونیز گاهی همراه با افزایش مختصر لقی دندان مشاهده می گردد.میزان افزایش یافته استئیت متعاقب کشیدن دندان POSTEXTRACTION OSTEITIS  ) نیز در طی شروع قاعدگی گزارش شده است .
زمانی که میزان پروژسترون به بیشترین حد خود میرسد در طی phase luteal  زخم های افقی عود کننده داخل دهانی ضایعات روی لب هرپس و عفونت های کاندیدا در بعضی از زنان به صورت یک الگوی دوره ای روی می دهد همچنین از آنجا که اسفنکتر مری به وسیله پروژسترون شل می شود ، زنان ممکن است بیشتر به GERD   gastroesophogeal  reflex  disese  درطی قاعدگی مستعد شوند .نشانه های GERD شامل ترش کردن برگرداندن درد قفسه سینه می باشد وزمانی که این رفلکس ها شدیدتر می شود بعضی از افراد سرفه های توصیف نشدنی ، گرفتگی صدا ، گلودرد ، ژنویویت وآسم را بروز می دهند.
در هنگام اوج ترشح پروژسترون (حدود 7 تا 10 روز قبل از قاعدگی ) ممکن است سندرم قبل از قاعدگی PMS   premenstrual syndrome  نیز روی دهد تفاوت قابل ملاحظه ای در مقدار استروژن وپروژسترون بین زنانی که از PMS رنج می برندبا آنهایی که مشکلی در این زمینه ندارند ، یافت نشده است هنوز به نظر می رسد زنان با PMS مقادیر کمتری neurotransmitter  های خاص از قبیل انکفالین – اندورفین ،acid GABA    Gamma-aminobutyric  وسروتونین را دارا میباشند افسردگی ، تحریک پذیری ، حالت خومانی داشتن ، واختلال در حافظه وتمرکز ممکن است علائم کاهش نوروترانسمیترها باشد .

پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید :  بلوغ

مراقبت
آسیب پذیری وخونریزی افزایش یافته لثه همراه با سیکل قاعدگی ، نیاز به مراقبت دقیق تر انساج پریودنتال را مطرح می سازد .
مراقبت پریودنتال باید جزء نیازهای فردی بیمار محسوب شود ، اگر بیمار دارای مشکل می باشد ، ویزیت های کنترل با فاصله هر 3 تا 4 ماه یکبار باید تکرار گردد. یک دهان شویه ضد میکروبی قبل از بروز التهاب ممکن است مورد نیاز باشد .
تاکید بیشتر روی بهداشت دهان باید صورت پذیرد.
برای بیشتر بیماران با تاریخچه خونریزی های شدید بعد از عمل یاخونریزی شدید در طی قاعدگی ، مصلحت آنست که ویزیت های جراحی بعد از سیکل قاعدگی انجام شود .
آنمی شایع است ، ومشورت با پزشک وبررسی آزمایشات لابراتواری اخیر ، درجایگاه خاص خود بایستی صورت پذیرد.
درطی PMS ، بسیاری از زنان علائم فیزیکی را مانند خستگی ، میل شدید به غذاهای شیرین وشور ، نفخ شکم ، تورم دست وپا ، سردرد ، حالت تهوع وناراحتی معده ای روده ای نشان می دهند . GERD
ممکن است این حالت را برای بیمارانی که به طور کاملا طاقباز دراز می کشند به خصوص در طی ساعت های متعاقب صرف غذا ، به شکل نامطلوب تر بروز می نماید وممکن است حالت تهوع بسیار شدیدتری ایجاد نماید کلینیسین باید آگاه باشد که داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی ، عفونت وغذاهای اسیدی باعث تشدید GERD  می شود بیمارانی که بدون نسخه از داروهای آنتی اسید ، آنتاگونیست های H2-receptor  (cimetidine ،famotidine ،nizatidine ،ranitidine )عوامل prokinetic (cisapride وmetoclopramide )ومهارکننده های پمپ پروتون (lansoprazole ،omeprazole ،pantoprazoleوobeprazole استفاده می نمایند ممکن است بیماران GERD باشند داروهای ذکر شده در بالا ممکن است تداخلاتی با بعضی از داروهای آنتی بیوتیک وضد قارچ داشته باشد ، لذا بررسی فارموکولوژی آنها ضروری است دهان شویه فلوراید ویا کاربردفلوراید باتری مخصوص ، دبریدمان پریودنتالی دوره ای ، پرهیزاز دهانشویه های دارای الکل با میزان بالا ممکن است پیامدهای پوسیدگی ولثه ای مربوط به آن را کاهش دهد .
PMS اغلب به وسیله داروهای ضد افسردگی antidepressants درمان می شود.Selective serotonin  reuptake  inhibitors (  SSRIs) کلا اولین انتخاب ما محسوب می شوند ، زیرا دارای اثرات جانبی کمتری نسبت به سایر داروهای ضد افسردگی بوده ونیازی به کنترل خون نداشته ودر صورت overdose  بی خطر می باشد ازگروه داروهای SSRL  ،Fluoxetine  با پاسخ اثر بخشی 70%  گزارش شده است وبه عنوان پنجمین داروی تجویزی توزیع شده در آمریکا درسال 1998 ، گزارش گردیده است .

پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید :  داروهای ضد بارداری خوراکی

ایمپلنت دندان و جراحی لثه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Cresta Help Chat
Send via WhatsApp