یائسگی

امید به زندگی در خانم ها +80 سال است ، به همین دلیل بسیاری از زنان حدودا 40%  از زندگیشان را در دوران یائسگی به سر می برند . ایمپلنت دندان و جراحی لثه باعث بهبود وضعیت دندان می شود.

 

امید به زندگی در خانم ها +80 سال است ، به همین دلیل بسیاری از زنان حدودا 40%  از زندگیشان را در دوران یائسگی به سر می برند . ایمپلنت دندان و جراحی لثه باعث بهبود وضعیت دندان می شود.

این گروه تعداد وسیعی از بیماران را تشکیل می دهند که تظاهرات کلینیکی خاصی را از خود بروز می دهند بنابراین ما باید از اثرات کاهش هورمون های روی بافت پریودنتال ونیز از تظاهرات سیستمیکی که ممکن است بروز دهند ، آگاه باشیم .
تغییرات دهانی
برای کلینیسین اهمیت دارد تا از تاثیرتغییرات هورمونی روی حفره دهان واز تغییرات سیتمیک و روانی آن با خبر شود تغییرات دهانی در یائسگی شامل نازک شدن مخاط دهان ، ناراحتی و یا سوزش دهان ،تحلیل لثه ، خشکی دهان وتحلیل ریج آلوئل می باشد .
نوسانات هورمون های جنسی طی یائسگی به صورت عواملی در ایجاد تغییرات التهابی در لثه انسان ، به شکل هیپرتروفی یا آتروفی محسوب می شوند . استروژن روی تکثیر ، تمایز وکراتنیزه شدن سلول اپی تلیوم لثه تاثیر می گذارد . گیرنده های هورمونی خاصی در لایه های بازال وخاردار اپی تلیوم وبافت همبند تشخیص داده شده اند که در هدف قرار دادن لثه وسایر مخاط دهان به عنوان بافت هدف برای تظاهر اختلالات هورمونی نقش دارندمشخص شده که استروئیدهای جنسی اثر مستقیم روی بافت همبند می گذارند ، استروژن ها باعث افزایش محتویات مایع داخل سلولی می شوند.
کمبود استروژن می تواند سبب کاهش تشکیل کلاژن در بافت های همبند شده وسبب ناکافی بودن ضخامت پوست شود. تغییر در بافت های تحت تاثیر کلاژن از قبیل مفاصل مو ، ناخن و غدد نیز صورت می گیرد .
درسال 1996    Mohammed   وهمکارانش تحلیل افزایش یافته قابل ملاحظه ای را در بیماران Postmenopausal با دانسیته کم استخوان عنوان نمودند.
Osteoporosis وOsteopenia با بیماران یائسه مرتبط می باشد . Osteopenia کاهش در توده استخوان می باشد که به دلیل عدم تعادل بین تحلیل استخوان وتشکیل استخوان ایجاد می شود ، تحلیل منجر به دمینرالیزه شدن و Osteoporosis می شود Osteoporosis بیماری است که به وسیله کاهش توده استخوانی ، حالت شکنندگی وافزایش خطر شکستگی مشخص می شود.مشخص شده است حدود 20 تا 30 سالگی است وازاین مرحله به بعد کاهش می یابد یائسگی باعث تشدید کاهش تراکم استخوانی می گردد . مشخص شده است حدود 25 میلیون نفراز مردم آمریکا تحت تاثیر Osteoporosis می باشند که 80% آنها زنها میباشند .
مطالعات انجام گرفته ارتباط Osteoporosis اولیه بعد از یائسگی Postmenopausal را باتراکم مواد معدنی استخوان ماگزیلاو مندیبل ، از دست دندان ، آتروفی ریج آلوئلر واز دست دادن کلینیکی چسبندگی پریودنتال مورد بررسی قرار دادند .اثرات درمان هورمون جایگزین HRT و درمان استروژن جایگزین ERT  روی استخوان دهانی واز دست دادن دندان تحت بررسی است آخرین مدرک ، احتمال ارتباط بین Osteoporosis واز دست دادن دندان وتحلیل استخوان آلوئل را ذکر می نمایند.
مراقبت کلینیکی
این مسئولیت کلینیسین است تا تاریخچه پزشکی بیمار را بررسی نموده و آخرین اطلاعات وتغییرات بیمار را ثبت نماید . به دلیل تغییرات ممکن در بافت های نرم واستخوانی Perimenopause وpostmrenopause وسوالات مناسب درمورد تغییرات هورمونی باید انجام شده وثبت گردد.درمان های بسیاری برای HRT/ERT از تجویز داروها گرفته تا روش های کامل عنوان شده که نیاز است دنباله گیزی شود . بسیاری از داروها ممکن است باعث تغییر زمان انعقاد ، طولانی شدن اثر سایر داروها وتداخل با جذب یا اثر داروهای تجویزی شوند.
هرگاه نازک شدن بافت لثه ومخاط روی دهد ، بازسازی وتقویت بافت نرم ممکن است انجام شود .
مسواک زدن با یک مسواک فوق العاده نرمبا استفاده از نوک آن یا نرم ترین قسمت آن ممکن است از سائیده  وزخمی شدن لثه نازک جلوگیری نماید .
خمیر دندان های با حداقل اجزاء ساینده باید مورد استفاده قرار گیرد.شستشو باید با حداقل غلظت الکل صورت گیرد. طی محافظت از انساج پریودنتال ،سطوح ریشه باید به آرامی وبا حداقل صدمه به بافت نرم تمیز گردد . دردهای دهانی ممکن است در نتیجه نازک بودن بافت ، خشکی دهان ، مصرف ناکافی مواد معدنی یا کاهش هورمون صورت گیرد . مشاهده شده است زمانی که بیماران با علائم دهانی فوق در وضعیت HRT قرار داده شوند ، این علائم به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد .
هرگاه بیماری مستعد Osteoporosisاست ( ناشی از یائسگی ، زنان ، افراد آسیایی یا سفید پوست ، سیگاری ها ، دارای فعالیت فیزیکی حداقل ، کاهش جذب کلسیم ، افراد با وزن کمتر از 58 کیلوگرم ، افراد مستعد به بیماری سیستمیک وتاریخچه ژنتیکی ) ، مشورت با پزشک وی در مورد مضرات یا مزایای HRT/ERT ومشتقات کلسیم / ویتامین D  برای این بیمارلازم است .
سدیم فلوراید ، بی فسفانات alendronate ، واسطه های انتخابی گیرنده استروژن وهورمون پاراتیروئید ممکن است از جمله درمان های ممکن دیگر برای بیماران Osteoporosis باشد.
درسال 1994 NIH  Conference  on Calcium   Intake  تجویز 1000 میلی گرم کلسیم در روز برای زنانpremenopausal  و1500 میلی گرم در روز برای زنانpremenopausal  (3-37 BOX)
تجویز گردید .
نتایج
درمان کلینیکی پریودنتال شامل شناخت وظیفه ما درقبال بهداشت کامل و بهبودی بیمار ما میباشد .ما عفونت های نواحی موضعی را بدون تاثیر برروی سایر عوامل سیستمیک از جمله جنین در رحم مادر یا نوزاد تغذیه کننده از شیر مادر درمان نمی نمائیم .
بنابراین زنان بیمار ممکن است جنبه های پریودنتال وسیستمیکی را بروز دهند که باعث تغییر طرح درمان  طی دوره معمول شوند.
طبیعیت دوره ای بودن هورمون های جنسی زنانه اغلب در بافت لثه به صورت علائم ونشانه های اولیه منعکس می شود تاریخچه پزشکی وگفتگوی ما با بیمار باید شامل بررسی دقیق در مورد مشکلات ونیاز های فردی بیمار باشد سوالات مطرح شده باید ثبات هورمونی وداروهایی که مرتبط با تنظیم هورمون می باشند ، بازتاب نماید . بیماران باید در ارتباط با اثرات محسوس هورمون های جنسی که ممکن است روی بافت های پریودنتال ودهان تاثیر بگذارد ونیاز مداوم برای برطرف نمودن تحریکات موضعی در مطب یا خانه آموزش داده شوند.
تحقیقات در خصوص موضوعات مربوط به زنان ودرمان دارویی پریودنتال در حال حاضر نیز در حال انجام است . در آینده نزدیک ، اطلاعات در ارتباط با مراقبت های خاص وعلت عفونت های مرتبط با هورمون های جنسی توانایی ما را در جهت ارائه خدمات کیفی به بیماران افزایش خواهد داد .

پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید :  بلوغ

ایمپلنت دندان و جراحی لثه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Cresta Help Chat
Send via WhatsApp