اقدامات پیش از کاشت ایمپلنت

بازسازی هدایت شده استخوان

بازسازی هدایت شده استخوان

بازسازی هدایت شده استخوان –  هنگامی که دندانی را از دست می دهیم به دلیل عملکردهای فیزیولوژی، به مرور زمان تحلیل استخوان های باقیمانده در فک بالا و پایین اتفاق می افتد. و اگر استخوان فک زیر فشار نباشد سلول های استخوان ساز کمتر فعالیت دارند و سلول هایی که از استخوان برداشت می کنند، فعالیت شان دو برابر می شود. این مساله عکس زمانی است که دندان داخل استخوان داخل فک قرار دارد. در این حالت، حجم استخوان از نظر ارتفاع و قطر کاهش نمی یابد.
در حقیقت، جلوگیری از تحلیل استخوان، مهم ترین عملکرد ایمپلنت دندان است. دومین عملکرد مهم ایمپلنت دندان، عملکرد آن به عنوان ریشه دندان می باشد. هنگام انتخاب ایمپلنت دندان مناسب، میزان استخوان در دسترس، میزان استحکام استخوان و زمان گذاشتن ایمپلنت باید مدنظر قرار گرفته شود. اگر استخوان کافی برای گذاشتن ایمپلنت در دسترس نباشد، می توان در شرایط خاص، با عمل پیوند استخوان، تحلیل استخوان را پوشش داد.  درمان موفق ایمپلنت، مستلزم حجم استخوان کافی در محل قرار دادن ایمپلنت میباشد به طوری که وجود نداشتن استخوان کافی، عمر ایمپلنت دندان را بسیار کاهش می دهد. این امر می تواند ناشی از ضایعات مادرزادی، تروماتیک یا تحلیل استخوان متعاقب کشیدن دندان باشد که ضرورت بازسازی های چند مرحله ای و یا همزمان با نصب ایمپلنت را ایجاد می کند.

پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید :  مراقبت های بعد از عمل سیونس لیفت

 

پیوند استخوان همزمان با کاشت ایمپلنت

درمان پیوند استخوان همزمان با ایمپلنت نیازمند طی کردن مجموعه ای از مراحل مشخص است که هر یک اهمیت خاص خود را دارد. این مراحل به ترتیب شامل انجام معاینه به منظور تشخیص و طرح درمان، بازسازی یا پیوند استخوان ، کاشت ایمپلنت، قراردادن پروتز روی ایمپلنت، مراجعه های بعدی و رعایت بهداشت است. در این بین حفظ سلامت بافت های اطراف ایمپلنت از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است. اکثریت مردم این ذهنیت را دارند که نگهداری و بهداشت دندان خیلی مهم نیست. تصور آنها این است که ایمپلنت پیچی است که در استخوان فک داخل شده و تا آخر عمرشان باقی خواهد ماند، در صورتی که ایمپلنت دندان به مراقبت بیشتری نسبت به دندان های طبیعی نیاز دارد. کسی که بهداشت مناسب دهان را رعایت نکند، بدون شک در نگهداری ایمپلنت هم نمی تواند موفق عمل کند و ایمپلنت را متاسفانه پس از مدتی از دست خواهد داد. شواهد علمی نشان می دهد که بیماران دارای ایمپلنت در مقایسه با افراد دارای دندان های طبیعی به التهاب ناشی از پلاک و تخریب استخوان مستعدتر خواهند بود. درست است که ایمپلنت هیچ گاه دچار پوسیدگی نمی شود، اما تجمع پلاک میکروبی و جرم در اطراف هر ایمپلنت به التهاب لثه و استخوان اطراف ایمپلنت و در نهایت سبب از بین رفتن اتصال ایمپلنت دندان با استخوان فک می گردد. بنابراین ضرورت دارد بیماران درست مثل یک دندان طبیعی از ایمپلنت خود نگهداری کنند. رعایت بهداشت مطلوب و کاربرد مسواک حداقل دو بار در روز در کنار نخ ها ، دهانشویه همراه با واتر جت بسیار حایز اهمیت است.

پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید :  بازسازی استخوان همزمان با کاشت ایمپلنت

 

تکنیک های جدید پیوند استخوان

دندانپزشکی در سال های اخیر روز به روز در حال پیشرفت بوده و تکنیک و درمان های بسیاری جدیدی هر ساله معرفی می شوند. رشته های ایمپلنتولوژی (کاشت دندان) و پریودونتولوژی (جراحی لثه) دچار تحولات بسیار گردیده و نو آوری های بسیاری را برای جامعه دندانپزشکی به ارمغان آورده اند. بخشی از این نو آوری ها در عرصه میکروسرجری و جراحی میکروسکوپی همراه با تکنیک های جدید و موثری پدیدار گشته است. برخی از پیامدهای این نوآوری ها این است که ما قادر خواهیم بود عمل های ایمپلنت را در دهان بیمار با دقت چند برابر بیشتری انجام دهیم که در این فرایند علاوه بر به کارگیری ذره بین ها و میکروسکوپ های جراحی نوین ، از ابزارهای میکروسرجری که در عمل های ظریف چشم ، مغز و اعصاب به کار می روند نیز استفاده می شود. در علم ایمپلنتولوژی جدید خارج ساختن دندان از حفره اش دارای نقش کلیدی بوده و حائز اهمیت فراوان است. روش های کلاسیک کشیدن معمولا با آسیب دیدن استخوان و لثه اطراف حفره دندانی همراه هستند که این آسیب ها موجب تحلیل شدید تر فک در این ناحیه و ایجاد اختلال در جایگذاری ایمپلنت و حتی ممانعت از استقرار آن می گردند. لذا در این شرایط ابتدا باید با گذشت زمان آسیب های وارده به استخوان و لثه را بازسازی و سپس اقدام به استقرار ایمپلنت نمود. همچنین در عمل پیوند استخوان نیز برای بازسازی استخوان تحلیل رفته می توان با استفاده از تکنیک های PRP و  PRF و پلاکت های غنی شده از فیبرین و پلاسما عمل های بازسازی استخوان بسیار بهتری را نسبت به گذشته تجربه کرد که نتایج بسیار مطلوبی حاصل می شود. با کمال مسرت اعلام می کنیم که ما می توانیم با استفاده از ابزارها و تکنیک های جدید، احتمال جراحت های یاد شده و صدمه به بافت ها را به حداقل ممکن برسانیم.

مطالعه بیشتر در باره ایمپلنت دندان   =>>>   https://drsojoodi.com/services/implant

2 دیدگاه دربارهٔ «بازسازی هدایت شده استخوان»

    1. سلام جناب آقای علی عبدی عزیز
      جراحی پودر استخوان برای جبران تحلیل استخوان فک و ایجاد فضای لازم برای قرار دادن ایمپلنت میباشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Cresta Help Chat
Send via WhatsApp