مواد پر کردن دندان

برای پر کردن دندان از چه موادی استفاده میشود ؟

هنگامی که برای پر کردن دندان به دندانپزشک مراجعه میکنید با انواع انتخاب ها مواجه می شوید شما می توانید برای پر کردن دندان از طلا ، آمالگام ، کامپوزیت یا سرامیک استفاده کنید. البته تعداد دندانهایی که میخواهید پر کنید و در نتیجه هزینه درمان، موقعیت دندان در دهان، اولویتها و نیازهای شما تعیین کننده نوع مواد پر کننده دندان است اما به هر صورت پیش از تصمیم گیری باید آشنایی مختصری با آنها داشته باشید. همچنین باید بدانید بعضی از روشهای پر کردن دندان فوری هستند و در همان جلسه انجام میشود و بعضی دیگر نیاز به چندین مرتبه مراجعه دارند چرا که در آزمایشگاه باید ساخته شوند. در اینجا با مواد مختلفی که برای پر کردن و ترمیم دندان استفاده میشوند، آشنا میشوید.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

آمالگام

پر کردن دندان توسط آمالگام قدیمی ترین روش ترمیم دندانهاست و بیش از 150 سال قدمت دارد. آمالگام از چند فلز تشکیل شده است. معمولا آمالگام حاوی 50 درصد جیوه و مقداری قلع، مس، نقره یا روی می باشد. مواد پر کننده آمالگام در مقایسه با سایر مواد پر کننده چند ویژگی قابل توجه دارد: قیمت پایین، استحکام و مقاومت بالا و عمر طولانی. با این حال آمالگام بدون اشکال نیست و رنگ نقره ای آن اولین چیزی است که بیماران را دچار تردید میکند. رنگ نقره ای آمالگام به مرور زمان تیره تر میشود و هنگامی که دهان خود را باز میکنید جلب توجه مینماید. در مورد جیوه موجود در این ماده پر کننده اصلا جای نگرانی نیست و در پژوهش های مختلف بی خطر بودن آن تایید شده است و برای افراد بالای 6 سال بدون نگرانی میتوان استفاده کرد.

پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید :  جرم گیری دندان و هرآنچه باید قبل از جرم گیری دندان بدانید!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

رزین کامپوزیت

رزین کامپوزیت یک ماده پر کننده و ترمیم کننده دندان است که از رزین آکریلیک و پودر شیشه ساخته میشود. این ماده ترمیمی یک مزیت مهم دارد و آن رنگ سفید است. رنگ رزین کامپوزیت را میتوان دقیقا همرنگ بقیه دندان انتخاب کرد تا بخش ترمیم شده هنگام باز کردن دهان مشخص نباشد. به همین علت پر کردن دندان با کامپوزیت محبوبیت زیادی دارد. با این حال باید دوام و استحکام کمتر را نیز در نظر گرفت. برای پر کردن دندان با کامپوزیت معمولا در همان جلسه که بخشهای پوسیده تخلیه میشوند، مواد کامپوزیت روی دندان قرار میگیرد و سخت میشود. با این حال میتوان کامپوزیت را به صورت اینلی یا آنلی نیز تهیه کرد یعنی از دندان تراشیده شده قالب گیری میشود و مطابق الگوی سوراخ دندان، اینلی یا آنلی کامپوزیتی در آزمایشگاه ساخته میشود و بعدا روی دندان چسبانده میشود.

در هر صورت کامپوزیت همیشه انتخاب خوبی برای ترمیم دندان نیست چون دوام کمتری دارد و برای دندانهایی که تحت فشار زیاد قرار دارند مثل دندانهای عقبی و دندانهای افرادی که دندان قروچه زیاد دارند، مناسب نیست. به طور کلی طول عمر این ترمیم دندانی کم است و برای پر کردگی های کوچک استفاده میشود.

پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید :  کمک! روکش های من افتاد!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

طلا

طلا یکی از بادوام ترین و مقاوم ترین مواد برای ترمیم دندان است و سابقه طولانی در درمانهای دندانپزشکی دارد. با این حال همان طور که دوام و عمر آن زیاد است قیمت آن هم زیاد است. معمولا پرکردگی طلا به صورت غیر مستقیم انجام میشود یعنی ترمیم جداگانه ساخته شده و به دندان چسبانده میشود.

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

سرامیک

سرامیک یا پورسلین از جهاتی شبیه ترمیم طلا کار میشود. سرامیک نیز به صورت غیر مستقیم استفاده میشود یعنی پس از تراشیدن و قالب گیری دندان، در آزمایشگاه ساخته و آماده میشود. از این رو برای ترمیم سرامیکی باید بیش از یک جلسه مراجعه کنید. ترمیم سرامیکی که به صورت اینلی یا آنلی است، هزینه زیادی دارد ولی مقاومت و استحکام آن نیز بالاست. یک تفاوت عملکرد پرشدگی طلا با پرشدگی سرامیک در این است که سرامیک بسیار شکننده تر است اما بسیار شبیه مینای دندان واقعی است بنابراین ظاهر طبیعی دندان را حفظ میکند.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

یونومر شیشه

یونومر شیشه یا گلس یونومر بیشتر در کودکان مورد استفاده قرار میگیرد. کودکان هنگامی که دچار پوسیدگی دندان میشوند درست همانند بزرگسالان باید دندانهای خود را پر کنند، حتی اگر دندانشان شیری باشد. یونومر شیشه برای سوراخهای کوچک استفاده میشود و حساستر از مواد پر کننده دیگر است. همچنین این مواد خیلی زودتر از بقیه ترمیمها دچار استهلاک میشوند. اگر از یونومر شیشه برای دندان دائمی استفاده شود معمولا به صورت نقطه ای بوده و برای دندانهایی کار میشود که تحت فشار زیاد نباشند.

پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید :  دلایل بروز نهفتگی دندان و درمان آن چیست؟

اگر چه مواد مختلفی برای پر کردن دندان وجود دارد اما نمیتوان گفت کدام یک بهترین نوع است چرا که در هر شرایطی یکی ممکن است بهترین انتخاب باشد. برای تصمیم گیری بهتر با دندانپزشک مشورت کنید و معایب و مزایای هر روش را بسنجید.

2 دیدگاه دربارهٔ «مواد پر کردن دندان»

  1. عرض سلام و ادب خدمت جناب دکتر
    یک عدد ایمپلنت توسط یکی از همکاران شما در دندان ۳ اینجانب کار گذاشته شد اما پزشک آنرا کور کرد و پوشانده شد و مورد استفاده واقع نشد. آیا این ایمپلنت قابلیت اصلاح و استفاده مجدد دارد؟
    با تشکر

    1. سلام روز بخیر جناب آقای محمدرضا گودرزی عزیز
      به صورت معمول در صورتی که ایمپلنت مختصات استاندارد را دارا باشد قابلیت استفاده از آن در هر زمان مقدور است.
      در صورت تمایل به تعیین وقت ویزیت میتوانید با مطب تماس بگیرید.
      شماره تماس:86128996

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Cresta Help Chat
Send via WhatsApp