آمالگام

امالگام

استفاده از آمالگام به عنوان ماده ترمیم‌ کننده دندان

آمالگام یک ماده ترمیمی فوق العاده و انعطاف‌پذیر است . و در دندانپزشکی‌ ها به چند دلیل بسیار مورد استفاده قرار می گیرد . ارزان است و استفاده از آن آسان است و در طول جاگذاری در دندان ، به راحتی شکل می‌پذیرد. برای مدت کوتاهی نرم می‌ماند لذا می‌تواند حجم‌های نامنظم دندان راپر کند و سپس سفت می‌شود. آمالگام نسبت به مواد ترمیم‌کننده دیگر مانند کامپوزیت‌ها دارای طول عمر بیشتری است. طبق مطالعه‌ای در سال ۱۹۸۹ بیشتر آمالگام‌ها ۱۰ تا ۱۲ سال دوام می‌آورند در حالی که کامپوزیت‌های دندانی نصف این مدت دوام می‌آورند. به هر حال این اختلاف با کار کردن پیوسته روی خصوصیات فیزیکی کامپوزیت‌ها، کاهش یافته‌ است. پر کردن با آمالگام دوام بالاتری دارد. اما بسیاری از مردم از ظاهر آن خوششان نمی‌آید، میزان جیوه موجود در ماده آمالگام آنقدر کم است که برخلاف تصور عموم هیچ ضرری برای سلامتی ندارد.

تاریخچه آمالگام

جراح مشهور آمبروز پاره که بین دهه های ۱۵۱۰ – ۱۵۹۰ می زیست برای پر کردن دندان از سرب و چوب پنبه استفاده می‌کرد. در سال ۱۶۰۳ Tobias Dorn Kreilius برای تولید آمالگام فرایندی را معرفی کرد که شامل حل کردن سولفید مس با اسید قوی و افزودن جیوه و جوشاندن آن و ریختن آن در دندان می‌شد. در فرانسه ماده معدنی پرکننده‌ای که D’Arcet ساخت بسیار مردم پسند بود ولی برای استفاده قبل از ریختن در دندان باید جوشانده و ذوب می‌شد. Louis Regnart به این ترکیب ، جیوه افزود و دمایی را که نیاز داشت به مقدار قابل توجهی پایین آورد و به همین خاطر ، ” پدر آمالگام ” لقب گرفت.

پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید :  فلورایدتراپی چیست؟

دو مرد فرانسوی به نام برادران Crawcour آمالگام را در سال ۱۸۳۳ به ایالات متحده آوردند و در سال ۱۸۴۴ گزارش شد که ۵۰٪ از تعمیرات دندان که در شمال نیویورک اتفاق می‌افتد با آمالگام است. قبل از این که آمالگام به وسیله آنها معرفی شد دو گزینه پیش رو بود : کشیدن دندان یا کوبیدن طلای داغ به داخل دندان در یک درمان طولانی مدت .

در طول ۵۰ سال بعد از آن بسیاری از ترکیبات فلزی دیگر آزمایش شد از جمله پلاتین ، کادمیوم ، آنتیموان و بیسموت. در سال ۱۸۹۵ جی وی بلک (G. V. Black) فرمولی از آمالگام منتشر کرد که بیشتر معیارهای قابل قبول کارایی‌های بالینی را دارا بود و دستورالعمل او عملاً تا هفتاد سال دست نخورده باقی‌ماند

آمالگام چیست ؟

آمالگام (Amalgam) ماده‌ای غیر همرنگ با دندان (نقره‌ای یا سیاه) است ، که برای ترمیم و پر کردن دندان در مصارف دندانپزشکی از آن استفاده می‌شود. ترکیبات پودر آمالگام عمدتا شامل نقره ، قلع و مس می‌باشد که با نسبت مشخصی با فلز جیوه ترکیب شده و نهایتا ماده ای فرم‌ پذیر و براق را جهت ترمیم دندان فراهم می‌سازد. شرکت‌های مختلف تولیدکننده آمالگام دندانی ، درصدهای مختلفی از نقره ، قلع و مس را در محصولات خود به کار می‌برند که بیشترین ترکیبات آن نقره است.

پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید :  ضرورت چکاپ 6 ماهه اطفال

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Cresta Help Chat
Send via WhatsApp