مینی ایمپلنت

کاربردهای مینی ایمپلنت دندان

کاربردهای مینی ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان پروتز دائمی جایگزین دندان و محبوبترین روش جایگزینی دندانهای از دست رفته است. ایمپلنت از جنس تیتانیوم ساخته میشود که فلزی بسیار محکم و سبک و سازگار با بدن انسان است بنابراین سیستم ایمنی بدن به آن واکنشی نشان نمیدهد. وجود ایمپلنت باعث تحریک رشد استخوان و در نتیجه حفظ تراکم و حجم آن میشود. اما در بسیاری از مواقع ممکن است کاشت ایمپلنت دندان معمولی میسر نباشد یا روش بهتری با توجه به شرایط موجود وجود داشته باشد و آن، کاشت مینی ایمپلنت است. مینی ایمپلنت تقریبا همه مزیتهای ایمپلنت معمولی را دارد با این تفاوت که قطر آن کمتر از ایمپلنت است و در مواردی مانند کمبود استخوان، میتوان از آن استفاده کرد. مینی ایمپلنت معمولا طراحی یک تکه و یکدست دارد و قطر آن کمتر از 3 میلی متر است (ایمپلنت معمولی قطر 3 تا 5 میلی متر دارد).
هر یک از دو نوع ایمپلنت نام برده، کاربردهای خاص خود را دارند و معایب و مزایایی دارند. این که کدام نوع برای شما بهتر است، به شرایط تان بستگی دارد.

کاربردهای مینی ایمپلنت

یکی از مهمترین مزیتهای مینی ایمپلنت این است که میتوان از آن در شرایطی که کمبود استخوان فک (به علت تحلیل رفتن استخوان و یا به صورت مادرزادی) وجود دارد، استفاده کرد. دلایل تحلیل رفتن استخوان فک معمولا کشیدن دندان، عفونت لثه، ناهمراستایی دندانها و ضربه یا جراحت در هنگام شکستن یا کنده شدن دندان است. در مواردی که فک استخوان زیادی را از دست داده باشد، کاشت ایمپلنت دندان مقدور نیست چون ایمپلنت معمولی نیاز به پشتیبانی مطمئنی از استخوان فک دارد. اگر بیمار نخواهد یا نتواند پیوند استخوان انجام بدهد تا ساختار از دست رفته استخوان جبران شود، کاشت مینی ایمپلنت بهترین راه است.

پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید :  اقدامات پیش از کاشت ایمپلنت دندان

در مواردی که فرد متقاضی کاشت ایمپلنت نمیخواهد عمل جراحی بزرگی انجام بدهد یا به دلایل پزشکی، چنین عمل بزرگی بهتر است انجام ندهد، کاشت مینی ایمپلنت پیشنهاد میشود چرا که کاشت مینی ایمپلنت بر خلاف ایمپلنت معمولی، دندان نسبتا غیر تهاجمی و ساده است. مینی ایمپلنت کوچکتر است بنابراین بدون نیاز به جراحی پیچیده فلپ، جایگذاری میشود. از این رو برش کمتر بوده و التیام بافتها نیز سریعتر است. از طرف دیگر ظرف چند ساعت میتوان پروتز نهایی را روی آن سوار کرد و نیازی نیست همانند ایمپلنت معمولی چندین ماه صبر کنید. از آنجایی که عمل جراحی سبکی انجام میشود، درد و ناراحتی آن بسیار کمتر از ایمپلنت معمولی است. تمامی درمان تنها ظرف یک جلسه انجام میشود و بیشتر بیماران خیلی زود (چند ساعت بعد) میتوانند راحت غذا بخورند.

برای بیمارانی که چند دندان از دست رفته خود را میخواهند جایگزین کنند اما از نظر مالی توان کاشت ایمپلنت معمولی ندارند، میتوانند کاشت مینی ایمپلنت را مد نظر قرار بدهند چون مینی ایمپلنت ارزانتر بوده و عمل کاشت آن کم هزینه تر و پیگیریهای بعد آن نیز کمتر است.
از مینی ایمپلنت برای ثابت کردن پروتزهای مصنوعی دندان استفاده میشود. فرض کنید کسی که سالها دندان مصنوعی استفاده کرده است، تا حد زیادی استخوان فک او تحلیل رفته و کوچک شده است در نتیجه دندان مصنوعی دیگر همانند گذشته، اندازه نیست. این فرد اگر بخواهد دندان مصنوعی اندازه و متناسب داشته باشد و آن را در جای خود ثابت کند، میتواند با کاشت 4 تا 6 مینی ایمپلنت دندان، به هدف برسد.

پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید :  انواع چسب روکش دندان

همچنین موارد زیر نیز از سایر کاربردهای مینی ایمپلنت می باشند:

دندانها کوچک هستند
دندانهای جلویی قرار است جایگزین شوند
فضای کوچکی برای کاشت ایمپلنت وجود دارد

 

فواید مینی ایمپلنت

مینی ایمپلنت را میتوان برای ثابت نگه داشتن دندان مصنوعی که در حال حاضر بیمار استفاده میکند، به کار برد
جویدن غذا راحت تر میشود
بوی بد دهان برطرف میشود
تمیز کردن دندانها راحت تر است
تلفظ همانند گذشته واضح و درست خواهد بود
احتمال موفقیت درمان بالاست
هیچ نیازی به چسب وجود ندارد
مینی ایمپلنت دائمی است و لازم نیست نگران تعویض آن باشید
مشکل حرکت یا لغزش ندارد

 

محدودیتهای مینی ایمپلنت دندان

برای کاشت مینی ایمپلنت باید ارتفاع استخوان به اندازه کافی بلند باشد تا بتواند مینی ایمپلنت را پشتیبانی نماید. بنابراین از این روش در جاهایی که ارتفاع استخوان کم است یا استخوان تا حد زیادی تحلیل رفته و کم شده است نمیتوان استفاده کرد.
کسانی که دندان قروچه دارند ممکن است نتوانند از مینی ایمپلنت بهره ببرند چون دندان قروچه فشار زیادی بر دندانها و پروتزهای دندانی وارد میکند.

2 دیدگاه دربارهٔ «کاربردهای مینی ایمپلنت دندان»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Cresta Help Chat
Send via WhatsApp