جرمگیری دندان روشی برای از بین بردن پلاک های عمیقی است که بر روی دندان و بین لثه به وجود آمده اند. انجام جرمگیری تاثیر بسیار زیادی بر روی پیشگیری از بیماری های لثه و دندان دارد و حتما باید حداقل هر یکسال یکبار انجام شود.
چه زمانی جرم گیری دندان ضروری است؟
جرم گیری دندان در بعضی مواقع ضروری است. بزاق، باکتریها و پروتئینهای موجود در دهان شما یک لایه نازک را تشکیل میدهند که تقریبا همیشه دندانهای شما را میپوشاند. وقتی غذا میخورید، ذرات ریز، اسیدها و قندها به این لایه میچسبند و تجمعی روی دندان ایجاد میکنند که به آن پلاک میگویند.
اگر پاکتهایی با اندازه 4 میلیمتر یا بیشتر داشته باشید، دندانپزشک شما احتمالا جرم گیری دندان را برای برداشتن پلاک زیر خط لثه و کمک به درمان بیماری لثه توصیه میکند.
چند وقت یکبار جرمگیری کنیم؟
این موضوع به موارد مختلفی بستگی دارد. بعضی افراد باید هر شش ماه جرمگیری کنند. این افراد به دلیل بزاق دهانشان، بسیار مستعد جرم گرفتن هستند. بعضی هم خیلی دیر به دیر نیاز به جرمگیری دارند. به عنوان مثال شخصی بود که در 33 سالگی اولین بار جرمگیری کرد و جرم زیادی هم روی دندان هاش نداشت.
البته رعایت بهداشت دهان و دندان بسیار توی این مورد اهمیت داره. به عنوان مثال کسی که هر روز مسواک میزند و از نخ دندان استفاده می کند به مراتب خیلی کمتر دچار جرم میشود و نیاز به جرمگیری خیلی خیلی کمی پیدا میکند.
بعد از جرمگیری
بعد از جرمگیری اولین اتفاقی که می افتد این است که در محل های وجود جرم، زمانی که زبان میزنید احساس میکنید که خالی هستند. این موضوع کمی آزار دهنده است. اما چیز خاصی نیست.
احساس حساسیت به سرما م گرما هم در بعضی موارد به وجود می آید. این فرایند طبیعی است و نشان از تراش خوردن دندان نیست، دستگاه جرمگیری مکانیزم لرزشی دارد و قادر به تراش دندان نیست.
اگر بعد از جرمگیری احساس لقی در دندان کردید هم نگران نباشید. در صورت لقی دندان پس از جرمگیری ، دلیل آن وجود جرم به دور دندان و تحلیل استخوان فک می باشد ، متاسفانه پس از جرم گیری به واسطه آشکار شدن آن، بیمار به اشتباه آن را به لقی دندان پس از جرمگیری نسبت می دهد.
فواید جرمگیری برای دهان، دندان و لثه
اکنون که با مفهوم جرم گیری دندان و نحوه انجام آن آشنا شدید، زمان آن فرا می رسد تا بدانید که فواید جرم گیری دندان چیست؟ در این راستا بعضی از مهمترین فواید بروساژ یا جرمگیری دندان به قرار زیر است:
* جلوگیری از پوسیدگی و کرم خوردن دندان ها؛ همان گونه که می دانید پوسیدگی و کرم خوردن دندان ها، سرآغاز مشکلات و ناهنجاری دهان، فک و لثه است. بدین منظور انجام جرم گیری صحیح و اصولی دندان ها موجب حفظ سلامت دندان ها و لثه شده و از همه مهمتر تا حد زیادی از پوسیدگی، تخریب و تحلیل دندان ها و لثه جلوگیری به عمل می آورد.
* ممانعت از بیماری پریودنتال؛ پلاک و تارتار تشکیل شده بین دندان ها و لثه، اگر به زیر لثه نفوذ کند، موجب آسیب دیدگی شدید ریشه و عصب دندان ها می شود. تا جایی که پیشرفت آن موجب از دست دادن دندان شده و هیچ راهی برای جلوگیری از بروز این بیماری پریودنتال به جز حفظ بهداشت دهان و دندان نیست. در این خصوص با انجام به موقع جرمگیری دندان تا حد زیادی می توانید از بروز بیماری پریودنتال جلوگیری کنید.
* رفع لکه و حالت زردی دندان ها؛ همواره با گذشت زمان و خوردن مواد غذایی مختلف، آشامیدن چای، قهوه، نسکافه، نوشابه و مصرف دخانیات ظاهر دندان ها دچار زردی و تغییر رنگ می شود. بدین ترتیب با جرم گیری دندان هرگونه لکه و زردی از روی دندان ها رفع می گردد و فرد از داشتن لبخندی زیبا لذت می برد.
* از بین رفتن بوی بد دهان؛ یکی از دلایل اصلی و شایع بوی بد دهان، عفونت لثه و دندان ها است. که ناشی از خرابی و پوسیدگی دندان ها یا وجود انواع پلاک، باکتری و کلکولوس در بین دندان ها می باشد. این مورد مهم نیز با انجام جرم گیری دندان قابل درمان است و به راحتی از بین می رود. بنابراین در صورت مشاهده هرگونه بوی بد در دهان سریعاً به مراکز دندانپزشکی مراجعه نمایید. تا ضمن انجام معاینات دقیق و جرمگیری دندان شاهد از بین رفتن بوی بد دهانتان باشید.